nedeľa, 4. júna 2017

Anja Donnermeyer- Pečieme bez múky

Z nemeckého originálu- Backen ohne Mehl
Žáner- kuchárka
Preklad- Ľudmila Strukely
Séria- nepochádza
Počet strán- 127
Väzba- mäkká väzba
Rok vydania- 2017
Vydavateľstvo- Ikar
Čítané- máj 2017

Viac informácií o titule nájdete na tomto odkaze.


O čom je táto kniha?
Chcete alebo musíte piecť bez lepku a potrebujete inšpiráciu? V tejto knihe nájdete všetko, čo hľadáte: ovocné a krémové torty, detské narodeninové torty s motívmi, koláče na plech, zeleninové koláče, muffiny, pečené lízanky, sladké drobnosti a iné dobroty.
S desiatimi základnými receptami na korpusy bez múky môžete vykúzliť akýkoľvek koláč či tortu podľa vlastnej chuti a fantázie.
🔻🔻🔻

Moje hodnotenie-

Ste alergik? Celiatik? Máte intoleranciu na lepok, no aj napriek tomu túžite vypekať a občas si zamaškrtiť? Vtom prípade mám pre vás skvelú kuchárku, ktorá vás obdarí mnohými zaujímavými a chutnými receptami. Poďme sa spolu pozrieť, čo nám ponúka.


Kniha ma veľmi oslovila, nakoľko v svojom jedálničku chcem múku obmedziť na minimum. Nastal však problém. Keďže pečenie milujem, ako si poradiť bez múky? Zrazu sa mi naskytla príležitosť uchmatnúť si túto kuchárku a odpoveď na moju otázku bola zodpovedaná. Bez múky sa dá piecť veľmi jednoducho a chutne! ;)


Obsah sa mi po vizuálnej stránke veľmi páči. Kniha je prehľadná, s krásnymi fotkami a zaujímavými receptami. Na 127 stranách nájdete množstvo tipov na skvelé pochutiny, z ktorých sa oblížete až za ušami. :) Verte, nebudete vedieť odolať!

Prvých 60 strán tvoria pochúťkové torty, tie zvyšné sú koláče, guľky a rôzne drobnosti. Pre niekoho však môže byť problém, že (tuším) do každej jednej torty sa pridáva želatína. (sú to tie typy tort s nízkym korpusom a vysokým krémom) a tak vegáni a vegetariáni budú sklamaní.

V knihe sa nachádza množstvo úžasných receptov, z ktorých si môžete vyberať. Orieškové, krémové, keksíky či guľôčky.  Avšak povedala by som, že nie je vhodná pre všetkých. Tí, ktorí sa snažia žiť zdravšie nebudú spokojní. Pretože v tejto kuchárke sa múka nahrádza práškovým pudingom, pridáva sa želatína a rôzne výmysly typu čokoládová ryža atď.


ZHRNUTIE:

Táto kuchárka je bohatým zdrojom inšpirácií pre nové zákusky. :)
Ako som už spomínala, nie je vhodná pre všetkých, nakoľko vegáni a vegetariáni si tu neprídu na svoje. Povedala by som, že kniha je výhradne určená pre celiatikov, ktorí budu nadmieru spokojní. :)

Môže vás zaujať:
  • mnoho skvelých a hlavne jednoduchých receptov
  • graficky krásne spracovaná kniha
  • lákavé fotografie
  • presne postupy, tipy a rady
  • na začiatku nájdete recepty na 10 základných korpusov
  • studňa inšpirácií pre celiatikov

Môže vám prekážať:
  • používanie živočíšnych produktov
  • nie je vhodná pre vegánov, vegetariánov
  • nahrádzanie múky práškovým pudingom
  • do niektorých koláčov sa pridáva želatína






Túto kuchárku určite odporúčam. Ak ste alergik, určite si v nej prídete na svoje! :)



2 komentáre:

  1. Páni, u vás to muselo rozvoniavať a tie koláčiky vyzerajú tak chutne! Mňam! ^.^ Jój, musím si niečo dneska upiecť :D Inak, veľmi zaujímavá knižka, rada pečiem a skúšam niečo nové, takže ďakujem za tip♥ A opäť sa fotky neskutočne vydarili, všetky sú prekrásne♥♥♥
    Prajem ti krásnu nedeľu ;))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Noo, veruže rozvoniavalo. :D Teraz si musím dať diétu, prinajlepšom recenzovať nejakú šalátovú knihu. :D Veru, upiekla si niečo? Nie je nič lepšie než nedeľa s koláčom.:)) Veľmi pekne ďakujem! Som rada, že recenzia splnila účel a opäť- ďakujem za pochvalu. :) Maj sa krásne a pekný zvyšok večera! :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...